Bakkerij Thaila

Ik ben gek op brood en bakkerijen. Wat er uit meel gemengd met water en dat betoverende gist komt, is geweldig. En die geur... Verrukkelijk. Niets ruikt zo lekker als een versgebakken brood. Bakkerijen hebben ook iets gemoedelijks. Al was het hard werken voor die arme bakkers in vroegere eeuwen.

       "Een goede bakker is een volgeling van de kerstman: je werkt 's nachts en je maakt een cadeau
        dat je klaarlegt voor de mensen, en men ziet de bakker niet."  Nicolas Supiot, Bretonse boerenbakker
 

Direct doorgaan naar Broodtafels en Bakkerijtaarten


In deze minibakkerij vind je de lekkerste en knapperigste broden en stokbroden. Gelegd in rieten mandjes of op gedekte tafeltjes, deze broodjes zou je zó willen opeten.
De broodjes zijn klein, variërend tussen Kaiserbrötchen van 0,6 cm tot 1 cm, van stokbroden 3,5 tot 4,5 cm en rustieke broden 2 tot 3 cm. En alles in gevlochten mandjes. Ik heb de broden niet gelakt om de structuur van het brood zo authentiek mogelijk te houden. De dobbelsteen ligt er bij om een idee van de afmetingen te geven.
Verkrijgbaar met of zonder boerenbont.

Bestelgegevens: als je iets gezien hebt dat je graag wilt bestellen, stuur dan een mailtje naar thaila1282@hotmail.com. Je kunt dan aangeven wat je wilt, en ik neem contact met je op.
Als het kleine kunstwerkjes zijn, kan het gewoon als brief op de post, maar zodra het niet meer door de brievenbus kan, moét ik het als pakketpost verzenden. Zie hiervoor de posttarieven zodat je zelf kunt zien hoe veel de verzending ongeveer gaat kosten.

Werk in voorbereiding... en klaar!

ZOMER: Twee gedetailleerde kunstwerkjes gemaakt, een bakkerijtje en een tearoom...

DE RODE BAKKERIJ, met lekkere broodjes!  Op een houten snijplank. Lengte 15 cm, Breedte 8,5 cm en Hoogte 15 cm.
€45

EN... THAILA'S TEAROOM! Ook op een snijplank, maar iets groter. L14,5 x B 8 x H 21 cm. Kom met je vriend/vriendin langs en kies maar een heerlijk gebakje uit! :-)
€50

La Boulangerie 
Met heel veel broden, wit, bruin, volkoren, pain rustique. En natuurlijk croissants, puddingbroodjes, vlechtbrood en stokbroden. Lengte 14,2 x Breedte 8 x Hoogte 19 cm.
€45

Le Chocolatier de Paris
Chocolade taarten, repen en bonbons. Gemaakt van hout, papier en kunstklei. Lengte 13 x Breedte 10 x Hoogte 14,5 cm. 
€45

De achterkant van de Chocolatier.

Een bakkerijtje in Bruin Beige tinten. Past goed bij de kleuren van het brood. Gemaakt van hout, papier, polymeerklei, riet en glas. Een grote kast met diverse broden als rustieke, witbroden, granenbroden. Aan de andere kant pains, grove donkere ronde broden, vlechtbroden, zaadbolletjes, stokbroden. Op het kleine tafeltje een stol met een mes erbij en op de grote krentenbollendeeg én gebakken krentenbollen. Net als de krakelingen, die kant en klaar aan de kast hangen. De glazen potjes met zaden kunnen met de lepel eruit geschept worden.
Kortom, een heerlijke bakkerij, van het merk Bakkerij Thaila. 

€40

Bakkerijen? Ik kan ze overal zien, vandaar deze blauwe box bakkerij! Een doosje met een glazen voorkant die je eruit kunt halen, of je kunt er iets achter zetten. In dit geval Oud-hollandse motiven die je naar wens kunt omdraaien. Of je haalt het eruit en je hebt een leuke doorkijk! Gemaakt van een houten box. 12 x 12 x 8 cm.

€20

Bakkerijdiorama's zijn sowieso leuk, maar deze Oud-Hollandse is om van te smullen :-)
Een diorama gemaakt van hout, papier, Oud-hollands behang, polymeerklei brood, een rieten mand met stokbroden, theedoek voor vieze vingers, een kleedje voor je voeten, een metalen cakedoos waar géén cake in zit (maar wel iets anders), glazen potjes met zaden en een tafeltje met aangesneden witbrood. Een paar geschilderde houten klompjes er bovenop. Hoe leuker kan het?
En kijk ook bij de andere Oud-Hollandse Diorama's!
€50

Broodboek
Een bijzonder diorama: open het boekje en vind de schat. Zodra je het boek geopend hebt, zie je een gedetailleerde bakkerij met lekkere broodjes en zo. De voorkant is een afbeelding van kindertjes die de oogst binnenhalen waar al dat lekkers van gemaakt kan worden (Cicely Mary Barker). Gemaakt van een houten doosje met scharnieren, kartonpapier, zijden roosje, afbeelding, aardewerken kruikjes en polymeerklei. 
€30

Mandjes met stokbroden en broden
€4,50 per mand. €1 per brood(je), met of zonder boerenbonte kleedjes. De grotere mandjes met acht stokbroden: €5,50. 

a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

q

r

s

t

u

Bakkerij diorama
Het eerste bakkerijtje dat ik maakte. Zo leuk! Met hout, kartonpapier, een jutenzak, twee houten broodplanken, een stokbroodhouder, kunstklei en een zak meel.
€25

Na al dit brood even wat anders: pure en melk chocolade, te lekker om te laten liggen... en dat zie je! Aangegeten mintchocolade, nog in de verpakking en pure Verkade chocolade. Variërend van 0,2 tot 2 cm.
€2 per stukje