Een nieuwe lijn van Thalia Works Kerst: grote(re) kerstlampen!

In plaats van miniaturen van polymeerklei heb ik deze grote (unieke) kerstwerkjes van DASklei gemaakt. Heel anders werken: het duurt veel langer want je moet wachten tot de klei droog is voor je hem kunt verven en dan moet je wachten tot de verf droog is en dan wil je er nog wat bij kleien etc. Wat dat betreft is polymeerklei handiger, je hoeft het niet te verven en het is binnen een half uur gebakken. Maar dit is wel mooi om te maken, zo leuk voor de kinderkamer, op de vensterbank, op tafel. Je kunt de lampjes vullen met elektrische theelichtjes of met zo'n batterijgeval met 10 of 20 kleine lampjes die je los kunt kopen. Erg gezellig :-)

Een eenmalig project voor kerst 2021: Kerstpaddestoelenlamp

Kabouters wonen in deze paddenstoelen die met kerst versierd worden. Met bosbewoners oefenen ze met het zingen van 'Deck the halls'. Je wordt er blij van! Gemaakt op een houten basis, plastic flessen, aluminiumfolie, polymeerklei, acrylverf, kunstsneeuw. Lengte 29 x Breedte 23 x Hoogte 30 cm. Alleen op verzoek te maken.

De eerste lamp die ik maakte, een KOEKHUISLAMPJE.
Op een houten basis en met een gat onderin zodat je het theelichtje erin kunt zetten. Het is een bouwvallig koekhuis wat het nog leuker maakt, vind ik. Bedekt met druipende slaroom en een beetje kromstaande zuurstok, zie je dat dit huisje gemaakt is van koek. Een koekdak van koekjes en speculaas.
De prijs is inclusief theelichtje, maar daar komen verzendkosten bij voor een pakket.
Lengte 17 x Breedte 14,5 x Hoogte 19,5 cm.

€45

Een heus KOEKENMANHUISJE
Op een houten basis met een gat erin voor twee theelichtjes. De muren zijn gemaakt van de Duitse Lebkuchen, wat vertaald wordt als peperkoek, maar dat klopt niet, het smaakt echt heel anders en het is een andere textuur. Maakt niet uit, het gaat erom dat het er als Lebkuchen uitziet. Snoepjes en koekjes en wafels en zuurstokken op de muren en bij de ramen. Muren ongelakt, snoep wel.

L19 x B13,5 x H19 cm.
€45

Een echte KERSTMUTSLAMP
Hier woont iemand die de kerstman goedgezind is. Op een houten basis met een gat erin waar zowel twee theelichtjes in kunnen als grotere lichtjes die je aan moet doen met een batterij. Trek aan de bel om te zien of er iemand thuis is. Drie raampjes zijn apart versierd. Deze is Iets groter dan de andere twee kerstlampen. De onderste links laat een theelichtje zien, de rechter heeft een batterijlampje en schijnt daardoor feller. Ongelakt.

L21 x B16 x H22 cm.

€50 (met 3 batterijenlampje)

AMERIKAANSE SANTAHOED

Wie Kerst in Amerika kent, weet dat Santa hulpjes heeft die bij hem op de Noordpool wonen en werken, de zogenoemde kerstelfen. Vrolijke mannetjes in groenrode kleren, dus wonen ze ook in een groenrood huisje waar ze bezoek krijgen van koekenmannetjes die een glas chocolademelk willen. Ook hier een groter gat voor zowel theelichtjes of batterijlampjes. Gelakt.

L21 x B16 x H 21 cm

€50, (met 3 batterijlampjes)

Een TWEEDE Kerstmutslamp

Net weer iets anders dan die hierboven! Hier kun je door het raampje boven de deur naar binnen kijken en een paar leuke kerstplaatjes zien hangen. Op een houten basis met kunststof kerstboompjes. Gelakt.

L22 x B16 x H19 cm.

€50 (incl.drie batterijenlampje)

Koekenmanhuislampje nr 2

Dit lampje is iets groter dan de eerste, en ook anders versierd. Goed kijken dus!

L22,3 x B17,3 x H21,5 cm.
€50, incl. theelichtjes