KERSTDIORAMAS 

Kleine dozen met 3-D tafereeltjes. Zo mooi, en spannend wat je kon - en kunt - ontdekken in die doosjes...

Bestelgegevens: als je iets gezien hebt dat je graag wilt bestellen, stuur dan een mailtje naar thaila1282@hotmail.com. Je kunt dan aangeven wat je wilt, en ik neem contact met je op.
Als het kleine kunstwerkjes zijn, kan het gewoon als brief op de post, maar zodra het niet meer door de brievenbus kan, moét ik het als pakketpost verzenden. Zie hiervoor de posttarieven zodat je zelf kunt zien hoe veel de verzending ongeveer gaat kosten.

Voor Kerst heb ik twee kerstkramen gemaakt. Dit is de Rood-Groene Kerstkraam!

Deze Kerstkraam is groter dan de blauwe en weer heel anders. Ook staande op een houten ondergrond en onderverdeeld in speelgoed en koek. Achterin ligt speelgoed op de planken: boeken met steunen, een boot, Fairy dust, kerstballen, een beertje, Kerstmankegels en bal, op elkaar gestapelde ringen, drie kaatseballen in een net, een trommel, Hamertje Tik, een sneeuwpop die sneeuwballen verkoopt en puzzels.
Moe van het spelen? Ga je dan te buiten aan al het lekkers dat op tafel ligt! Koekenmannetjes, taart, krakelingen, koekjes, chocoladehobbelpaardjes, zuurstokken, en kerstmankoekjes. Er staat een hele zak koekenmannetjes, dus genoeg voor iedereen :-) Aan de balk hangen Duitse Lebkuchen hartjes en er staat tevens een opgetuigde kerstboom. Zeer gedetailleerd.

L21,7 x B15 x H19 cm

€60

Dit is de IJskoude Kerst- en Koekkraam!

Foto's genomen in de herfst dus veel spel van licht en schaduw. De kraam staat op een houten ondergrond en is onderverdeeld in koek en speelgoed. Op de achtergrond is ouderwets speelgoed te zien: een trommel, puzzels, autootje met een speciale vracht, houten blokken die al gezet zijn, stokpaardje. Drie flesjes met speciaal winterelfenstof, een ingepakte Lebkuchenpop, een sneeuwpopje. Twee belletjes en een sneeuwkristal hangen aan de zijkant van de kraam, en een opgetuigde kerstboom en een tas vol inpakpapier met twee dozen kerstballen erbij.
En dan... zoveel lekkers op de tafel: diverse koekjes, gevuld speculaas, toffee-appels, gingerbreadhouse, zuurstokken , krakelingen, speculaaskoekenman, Engelse Xmas puddings, Lebkuchen kerstman infolie verpakt, kerstkaartjes. En voor de tafel staat een sneeuwtaart en een hele bijzondere locomotief: gemaakt van speculaas en blauwe zuurstokjes vervoeren de wagons chocoladeblaadjes, een Xmas pudding en opgerolde dropveters. 
L16,5 x B15,2 x H15,5 cm.

€60

Het topstuk van Kerst 2017: Een Victoriaanse schouw in Kerstsfeer

Een haard in 19e-eeuwse sfeer met Kerstsokken, Kerstboom, Kerstlekkers en een heuse kroonluchter met kaarsen. Gemaakt van hout (kroonluchter en doos), polymeerklei, papier, kralen, kunststofguirlande en kerstversiering. Lengte 19 x Breedte 19 x Diepte 7 cm. 

€40,-

En een foto van een tevreden fan! 

Kerstboom/Kerstman
Hoogte 16,8 x Breedte 11,2 x Diepte 5 cm. Gemaakt van hout, kerstplaatjes, polymeerklei en takken.
€15

Maria in de sneeuw
Een lief plaatje van Maria en engeltjes. Gemaakt van hout, polymeerklei, sprookjeswol en takken. Een engeltje helpt mee. Hoogte 23,5 x Breedte 13,5 x diepte 3,7 cm.
€10

Het topstuk van Kerstmis 2016: de Kerstbakkerij
Bakkersengeltjes helpen elkaar in de bakkerij en in de winkel waar de lekkerste koeken en snoepjes gemaakt worden. Een zeer gedetailleerd kerstdiorama. Gemaakt van hout, papier, klei, verf, poesieplaatjes, stoffen en kerstversiering. Lengte 21 x Breedte 16 x Diepte 15,5 cm. 
€65,- 

Work in progress!

Wit, rood en groen De kleuren van Kerstmis. Goed gecombineerd in dit diorama waar vier kleine kerstkindjes rode bellen rondslingeren. Een groen houten kistje met sneeuw en sneeuwsterren die bedekt zijn met glinsterende driehoekjes. Lengte 13,5 x Breedte 7,8 x Diepte 4 cm. 
€8,50

Engeldoosje: Een doosje met een engeltje in het bos. Gemaakt van houten doosje met slot en plastic raampje, illustratie, kunstklei en -sneeuw, takjes en kerstversiering.
Lengte 7 x Breedte 7 x Hoogte 3,2 cm.
€6,50

Winterdiorama met vogeltjes en rode bessen en sneeuw. Gemaakt van hout, een ouderwets poesieplaatje en klei. Kan hangen en staan. Lengte 7 x Breedte 5 (incl. vogel) x diepte 1,5 cm.
€4,95

Rode Kaars
Een kerstdiorama met twee kabouters die de kaars gaan aansteken. Ouderwets plaatje met een heuse kaars ervoor en sneeuw en hulst erbij. Lengte 8 x Breedte 8,4 x Diepte 2,8 cm.
€6,50

Blauwe kerstboom Diorama met een kerkje en een huisje waar licht uit straalt en een bruggetje dat overgestoken kan worden. Glinsters overal... Lengte 13 x Breedte 10 x Diepte 4 cm. 
€9,50

Santa! Een aparte achtergrond van de kerstman in silhoulette, boven de stad. Het bruine huisje staat echt naast de kerk en sneeuw ligt overal. Het klokje klingelt... Lengte 11,8 x Breedte 11 x Diepte 3 cm.
€11,50

Een dioramaatje met een kerstboom met 3-D kaarsjes :-) Hout, poesieplaatje, en aparte kerstversiering. Lengte 7 x Breedte 4 x Diepte 0,7 cm.
€3,50

Kindertjes in bos Diorama met een ouderwetse kaart als achtergrond. Twee meisjes in sneeuwkleren kijken naar een groepje paddenstoelen waar kabouters op zitten. Gemaakt van hout, klei, papier en kerstversiering. Lengte 12 x Breedte 9,5 x Diepte 4,2 cm. Achterkant is ook versierd met een kerstmotief.
€8,50