Diorama's en schaduwdozen

Ken je ze nog van vroeger? Van die leuke doosjes waarin je probeerde verder te kijken dan kon? Kijkdozen waren afgesloten schoenendozen waarin je zelf diepte probeerde te creëren. Ik heb ooit als kind een Sneeuwwitjedoos gemaakt, compleet met glazen kist. Jammer genoeg heb ik die niet meer, maar ik was er altijd al gek op :-) Sommige lijken ook op letterbakken, maar dan kleiner. Nu noemen we het 3-D doosjes, of schaduwdoosjes. En leuk dat ze zijn! Kijk hier naar mijn nieuwste kunstwerkjes. Je kunt ze neerzetten of ophangen aan het haakje dat achterop is bevestigd.
De foto's doen geen eer aan alle details die in de diorama's zijn verwerkt. Daarvoor moet je ze eerst zien!

Bestelgegevens: als je iets gezien hebt dat je graag wilt bestellen, stuur dan een mailtje naar thaila1282@hotmail.com. Je kunt dan aangeven wat je wilt, en ik neem contact met je op.
Als het kleine kunstwerkjes zijn, kan het gewoon als brief op de post, maar zodra het niet meer door de brievenbus kan, moét ik het als pakketpost verzenden. Zie hiervoor de posttarieven zodat je zelf kunt zien hoe veel de verzending ongeveer gaat kosten.

NIEUW april 2024: TEA ROOM met verdieping!

Het kunstwerkje van de lente: een tea room met een verdieping. 
Diorama met een zitje op de verdieping. Veel lekkere taartjes en koekjes zijn hier verkrijgbaar om mee naar huis te nemen. Gemaakt van hout, papier, metaal, polymeerklei. Lengte 22,7 x Breedte 17,5 x Diepte 21,8 cm.
€65

Twee jongetjes...

Voor een schattige julibaby! (Zie ook Babies).

Oud-hollandse Diorama's. Aangezien het er 8 zijn, kun je ze HIER bekijken! Bakkerij Thaila heeft ook een Oud-Hollandse bakkerij.

Kijk voor de andere diorama's op Zomerfruit, Kerstdiorama's en Bakkerij Thaila

Diorama Hans en Grietje
Diorama met een illustratie van een van mijn favorieten: Felicitas Kuhn (zie Illustraties). Een prachtig plaatje waar Hans en Grietje in het bos verdwaald zijn. Gemaakt van hout, takken, mos, kartonpapier, polymeerklei en de 3-D afbeeldingen van F. Kuhn. Lengte 14 x Breedte 11 x Diepte 4,5 cm. 
€12,50

Diorama Repelsteeltje 
Een prachtige weergave van het sprookje van Repelsteeltje. Gemaakt van hout, klosjes (zelfgesponnen) gouddraad, een spinnenwiel, polymeerklei, kartonpapier en hooi. Bovenop zie je de hoed van Repelsteeltje, de ring en ketting van de boerendochter, en een spoel met gouddraad. Twee fakkels en een kaars verlichten de donkere kamer in het kasteel. Lengte 21 x Breedte 15 x Diepte 7,5 cm. Kan hangen en staan.
€25

Diorama Doornroosje 
Een prachtig en uniek diorama van de prins die zich een weg baant door de doornrozen naar het kasteel. Gemaakt van hout, kartonpapier, verschillende kleuren zijden roosjes, een houten spinnenwiel, takken en sprookjeswol. De prins, het kasteel en takken zijn 3-D. Lengte 21 x Breedte 15 x Diepte 4,5 cm. Kan hangen en staan.
€23

Nog een sprookjes diorama: Diorama Sneeuwwitje
Een klein en langwerpig, apart diorama van een oud sprookje. Sneeuwwitje ontdekt het huisje van de dwergen. Gemaakt van hout, kartonpapier, takken, mos en kostbare edelstenen die de dwergen uit de mijn hebben gehakt. Ook de achterkant is versierd. Lengte 17,5 x Breedte 8,9 x Diepte 2,6 cm. Kan hangen en staan.
€10,50

Diorama gele bloemelf 
Een bloemelfje dat zich bewondert in haar bloemenspiegel. Gemaakt van een houten doosje, een poesieplaatje, een spiegeltje en polymeerklei. Lengte 14 x Breedte 11 x Diepte 4,2 cm.
€12,50

Diorama Waterelf
Een diep diorama met een waterelf die ligt te slapen in haar prachtige vijveromgeving. De vijver breidt zich onder uit. Gemaakt van hout, verf, poesieplaatje en kunstklei. Lengte 11,8 x Breedte 8,7 x Diepte 4,2 cm.
€9,50

Diorama Vrijage
Een diorama met een prachtig plaatje als achtergrond van een vrijage die goed lijkt te gaan. 3-D geknipt poesieplaatje, polymeerklei, hout, verf en papier. Lengte 10 x Breedte 10 x Diepte 3 cm. 
€7,50

Diorama Tulpenelf 
De tulpenelf kijkt of er misschien nog wat ochtenddauw te vinden is in haar tulp. Of misschien wel in het hart van de madeliefjes... Gemaakt van hout, poesieplaatje, kartonpapier, verf en polymeerklei. Lengte 12,5 x Breedte 16,5 x Diepte 2,6 cm. 
€10,50

Diorama Elfenschommel 
Heerlijk schommelen op een schommel van bloemen, in de verrukkelijke geur van  rozebottelrozen. Gemaakt van hout, poesieplaatje, kartonpapier en polymeerklei.  Lengte 11 x Breedte 8 x Diepte 2 cm.
€7,50

Diorama Hans en Grietje (middelgroot) 
Een ouderwets plaatje (Bernhard Oberdieck) van Hans en Grietje, met een grote taart, zuurstokken, koekjes, peperkoekmannetjes en wafels. En er zit een konijntje bij de boom. Gemaakt van hout, takken, kartonpapier (aan vier kanten verschillende motieven, afbeelding H&G, verf en polymeerklei. Lengte 15 x Breedte 11 x Diepte 3 cm.
€8

Diorama Hans en Grietje (groot) 
Dezelfde achtergrond als hierboven van Hans en Grietje, maar dan groter. Gevuld met boompjes waar snoep in zit en lekkernijen als zuurstokken, lollies, wafels, peperkoekmannetjes en suikerbolletjes. Gemaakt van hout, takken, mos, kartonpapier en polymeerklei. Lengte 21 x Breedte 15 x Diepte 3 cm.
€10

Diorama Baljurken...
Welke jurk zal de prinses kiezen? Ze heeft keus genoeg. Gemaakt van hout, zijden roosjes, metalen klerenhangers, een spiegel, balzaalachtergrond en kunstklei. Lengte 14,8 x Breedte 5,5 en Diepte 1,2 cm.
€8,50

Diorama Blauwe elf
Een diorama van een elf die van de ene bloem naar de andere huppelt. Gemaakt van hout, kartonpapier, poesieplaatje, verf en polymeer klei. Lengte 12,5 x Diepte 2,6 x Breedte 9,6 cm. 
€10,-

Diorama Kleine vrijage 
Het diorama van de jonge held is hier kleiner dan degene bovenaan, maar hij is even succesvol! Gemaakt van hout, papier, en een kunstroosje. Lengte 6,6 x Breedte 5,2 x diepte 1,5 cm.
€3,50

Diorama Waterelf 2
Een minder diep, maar groter en lichter diorama met een waterelf die blijft maar slapen in haar prachtige vijveromgeving! Gemaakt van hout, verf, poesieplaatje en kunstklei. Lengte 15 x Breedte 11 x Diepte 1,8 cm.
€8